..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 November 2013

status: simpanan lantikan

UPDATE! 27092015
Untuk makluman semua SPA dah pun update kenyataan seperti berikut:


Dengan ini terjawablah segala pertanyaan kita semua
boleh cek di semakan permohonan ye... 

:: Adik saya pun sudah ditawarkan mengikuti latihan kkm pada Jan 2016...sentiasa update SPA ye... Good Luck.. 
__________________________________________
update! 03062015
SPA dah bagi date tarikh simpanan valid sampai bila... jangan lupa cek ye!.. saya valid till Julai 2016.. jawatan apa rahsia (dah keje pon mohon lagi.. hehehe).. 

::saya sudah pun berkhidmat untuk negara.. saya doakan kamu semua begitu.. just be patient 
__________________________________________
update!

good news... i dah tanya sendiri dari wakil spa yang interview.. jawatan simpanan ni valid.. maksudnya akan di panggil cuma masa menentukan.. ada kosong dapatlah tempatnya.. katanya kebanyakan orang ditawarkan tak lapor diri.. so simpanan la penganti nya... good luck darl...:)... keep update spa dengan jawatan baru yang di iklankan.. dan jangan pernah putus asa yah!... :)
___________________________________________

Wah!.. agak lama juga ye.. i tak mengarang di sini... aiceh.. bahasa ibunda sungguh ... Ok , i kembali sebab mahu berkongsi hal mengenai "simpanan lantikan".. 

Actually, i curious pasal hal ni... nak tahu sangat apa yang di maksudkan dengan simpanan lantikan nih.. almaklumlah kan.. i memang berharap dapat kerja dengan gomen ni.. mana la tahu u'ols tahu jadi boleh lah berkongsi sama kan... sharing is caring... 

Semalam terdetik hati nak check spa.. jadi as usual log in la borang tengok kat semakan permohonan.. kebanyakan semua mention tidak memenuhi syarat.. its ok i redha bukan rezeki i lagi kan.

Tetibe tengok status jawatan yang i jadi calon simpanan.. no more calon simpanan yang ada masa setahun sahaja.. tapi bertukar kepada simpanan lantikan.. jadi i pon google la serba sedikit.. dapat la maklumat yang melegakan hati. Di mana barang sesiapa yang memegang status calon simpanan akan dilantik. Tiada lagi tempoh masa.. cuma cepat atau lambat sahaja... mudah-mudahan rezeki saya akan datang tak lama lagi.. aminn.. 

kecikkk..

Di kemaskini pada 30 Ogos 2013




harap ni akan melegakan kamu-kamu yang senasib dengan saya...:)



ada lagi maklumat extra yang saya dapat.. katanya.. urutan seperti ini:calon simpanan->simpanan lantikan->lantikan tetap.. tapi tak tahu la.. ni adalah pengalaman salah seorang calon simpanan.. kata beliau sekarang beliau bkhidmat untuk rakyat malaysia... maksudnya dapat la tu kan..:)