..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 December 2012

bila cinta....


korang pernah ada cinta monyet.. everyone mesty ada kan ( tak tahu lah kalau yang tak pernah).. nak diceritakan.. i banyak kenal guys.. tapi masa zaman muda remaja..  i cuma tertarik dengan sorang mamat ni... honestly kami hanya berkenalan melalui surat menyurat.. aiceh.. zaman dulu kan sms mahal 5posen gitu sekali sent... lagi pulak 5posen dah cukup mahal masa tu.. hihihi.. nak dijadikan cerita hal ni jadi apabila aunty i n adik dia hantar "borang untuk berkenalan di stesen radio".. memang hampeh la masa tue.. bila dapat tahu geram.. patutlah masa tu i pelik sangat kenapa banyak surat sampai rumah orang nak berkenalan.. 

fuh~..dahlah i ni jenis tulisan x cantek.. malas pulak nak mengarang.. haih.. i bg jea kat my sis suruh dia yang berkenalan.. i cuma tertarik untuk balas satu surat je.. dari situ lah perkenalan kami bermula.. masa tu i form 2 n dia lower 6 if i tak silap.. kami berkawan.. surat! ayat dia memang best giler.. tu yg buat i tertarik dengan surat-surat dia.. i simpan semua surat dia bg sampai la i masuk universiti.. i ingat lagi birthday card gambar katak dia bg kat i.. masa tu terkejut dapat kad birthday masa form3.. dah la i memang benci katak.. i dapat picture dia.. no bad.. boleh tahan...haih.. i ingat semua kenangan tue


                               saling x berutus surat
semua tu berpunca dari i sendiri.. dulu i tak ngaku tapi bila dah meningkat dewasa baru i sedar i dah sakit kan hati orang.. i ikut kan rasa hati.. nak dijadikan cerita dia berterus terang akan nama sebenar dia.. nama yang digunakan hanyalah nama samaran.. hurm darah muda jadi i sentap lah masa tu... 

dia ada mintak nombor telefon rumah tapi i takut nak bagi sebab nenek i strict sangat.. tak bagi berkawan dengan lelaki sebab masih bersekolah.. i lost contact dengan dia.. i tak balas semua surat-surat dia... kejam! kan... dia mintak my picture tapi i tak bagi sebab i takut!.. ada sebab kenapa i takut...biarlah i seorang jea yang tahu




                               suka dia
tak boleh nak tipu perasaan sendiri i suka kan dia.. first time suka kat budak lelaki... biarlah hati i kan masa tu.. hehe... setiap kali i tengok surat dia i rasa i dekat dengan dia.. haih.. gatal!.. alah bukan dia tahu... i nak sangat dia tahu yang i suka kan dia masa tu.. tapi i takut.. sebab surat sampai rumah i takut orang tahu... zaman kecik2x mesty la i takut.. tak sesuai bercinta...:P..


                               kejutan
ni bukan lah satu kejutan yang macam orang prupose nak kawen.. bukannn... nak di jadikan cerita, satu hari my family sedang makan malam kat rumah sambil layan RMJ masa tu.. stand for RADIO MALAYSIA JOHOR.. dj bacakan ucapan..... kepada #####(fullname lagi) rasa nak tersembur keluar semua nasik dari mulut... ucapan berbunyi begini.." kenapa sepi tanpa berita".. nah!... pengsan kena jawab dengan orang kat rumah... fuh~ my family buat lupa je masa tu.. naseb baik.. 

 masa second year kat universiti... i balik untuk cuti sem.. i terbuka hati nak jenguk kotak yang i simpan semua surat-surat dia.. sekali i bukak kotak tu... habes!! semua surat2x termasuk lah gambar kena makan dek anai2x... rasa nak nangis je masa tu... almost 9 year i simpan kenangan dia.. tapi masa tu i redha i terfikir.. mungkin tuhan nak i lupakan dia buat selamanya... tapi kami dipertemukan semula di facebook.. masing2x buat tak kenal.. i nak sangat dia tegur i.. tapi apakan daya takkan lah i nak jadi "perigi yang mencari timba"

mungkin satu hari kan.. kembali sebagai kawan... i harap dia dapat maafkan i..

i doakan dia bahagia dengan pasangan yang dia pilih...:)

p/s: panjang lebar! dia ada inbox i lagu TUHAN JAGAKAN DIA.. sedih! bila i balas dia tak balas balik..